Kiralık IP

Kiralık IP adresi, İnternet ortamında TCP/IP protokolünü kullanan tüm paket anahtarlamalı ağlara bağlanan cihazların, ağ üzerinden birbirleriyle iletişim kurmak için kullandıkları adresleme modelidir.

IP adresleri IPv4 ve IPv6 olarak iki modelden oluşmaktadır. Günümüzde aktif olarak en çok kullanılan olan model IPv4 modelidir ve tüm cihazlarla ve yazılımlarla uyumludur. IPv4’ün yetersiz kalmasıyla ve stokların tükenmesiyle birlikte IPv6 modeli geliştirilmiştir.

IPv4’te oluşturulan IP adresi ayısı sınırlıyken IPv6 sonsuz IP adresi sağlayabilecek kapasitededir ve tükenmesi imkansız olarak görünmektedir.

Nesnelerin interneti dünyasında IPv6 ile beraber her cihaz için özel bir IP adresi sağlayabilecek durumdadır ve hepsi ayrı ayrı adreslerden İnternete çıkabilecek durumdadır.

IPv6 günümüzde kullanıma sunulmasına karşın her yazılımda desteği %100 bulunmadığı için ve tüm sunucularda, Web sitelerinde ve routerlarda yapılandırmaları bulunmadığı için seri şekilde kullanılamamaktadır.

İnternet’e bağlanan her modeme veya routeta, İnternet Servis Sağlayıcısı (İnternet Service Provider) tarafından bir IP adresi tanımlanır ve internetteki diğer tüm Server ve routerlar bu cihazlara tanımlanan IP adresleriyle iletişim sağlar. Gerçek IP adresine sahip iki farklı cihaz aynı ağda olmaksızın, modemler verouter aracılığıyla birbirleriyle iletişim kurabilecek kabiliyet kazanırlar.

Bir web sayfasına erişirken domain ismini internet tarayıcınızın adres satırına yazarız ve siteye ulaşırız. Biz tüm sürecin domain üzerinden ilerlediğini düşünürüz fakat arka planda domain adresi name serverlar tarafından çözümlenerek domaninin ulaşması gerektiği web serverına ulaşarak yapılan isteğe cevap verir.

IP adresine nasıl sahip olunur?

IP adresleri ülkelerin bağlı oldukları kuruluşlar tarafından sağlanır, her ülkenin IP temin ettiği kuruluş farklıdır. Örneğin Türkiye ve tüm Avrupa’ya IP adresi RIPE NCC isimli kuruluş tarafından sağlanır. Ripe’ran IP almak için kuruma başvurup üyelik oluşturmalı, ödemeler yapılmalı ve sıraya girerek IP tanımı yapılması beklenmelidir.

Kiralık C Class ve farklı boyutlarda Türkiye lokasyonlu ip adresleri. /24 /23 /22 kiralık ip adresleri. IP adresi, interneti veya TCP/IP protokolünü kullanan farklı networklere bağlı sistemlerin, ağ üzerinden birbirleriyle data alışverişi yapmak için kullandıkları adresleme yapısıdır.


Etiketler:


Yorumlar;

“Kiralık IP” için bir yanıt

  1. […] dönemi başladığında kiralık ip fiyatlarının senelik 2000 euro gibi rakamlara çıkacağını tahmin […]

  2. […] bir çok whois servisi mevcuttur, ip adreslerinin direk whois bilgisine ulaşmak için ripe gibi ip dağıtım firmasının whois servislerini […]

  3. mehmet ustun avatarı
    mehmet ustun

    merhaba, kiralık ip kiralamak istiyorum. ip kira ücretleri nedir ?
    ne kadar ip kiralayabilirim?
    kiralanan ip kaç günde kullanıma açılır ?
    /24 ip kiralama ve /22 ip kiralama fiyatları nedir ?

  4. all rights avatarı
    all rights

    i̇nternet, tüm dünya genelinde birbirine bağlanabilen bilgisayarlar topluluğudur.
    tüm dünya genelinde birbirine bağlanabilen yapay zeka cihazları da artık internetin içerisine dahil olacaktır.
    ip adresi olayı i̇letim kontrol protokolü (tcp), internet protokolü (ip), lokal ağ protokolü (arp) gibi pi̇şmanlıklarla başlıyor.
    ipv4 olayı, iki basit sayıyı değneklerle çarpabildiğimize inanarak güzel gözükse de 4 adet 32-bitlik sayfa olduğunda garip şeyler yaşanıyor.
    ipv6 olayı, pahalıya patladı ve nesnelerin interneti gerçekten yapacak yer kalmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir